Eg vil i denne bloggen presentere ulike læringsressursar som kan vere aktuelle å nytte i undervisninga på restaurant og matfag. Dette skuleåret på Vg1 restaurant og matfag ved Øyrane vidaregående skule, har ikkje elevane eigne bøker i programfaga. Dette har gjort at vi har blitt utfordra til å nytta digetale hjelpemiddelmykje meir enn vi har gjort tidligare år.
NDLA - Nasjonalt digitalt læringsenter
Programfaga som er representert på denne sida er; råstoff og produksjon, bransje, fag og miljø og kosthald og livsstil. Her kan du finne fagstoff frå alle dei 12 yrka innanfor restaurant og matfag. Her kan du finne kompetansemål, fagstoff, video, oppgåver, lenkjer og oppskrifter
Gyldendal forlag.
Gyldendal forlag har fire digetale lærebøker innanfor programfaget dette er; råstoff, og produksjon, hygiene og mikrobiologi, kosthald og livsstil og bransje, fag og miljø. Det som er svært positivt er at du kan få læreverket både på nynorsk og bokmål. I tilegg kan du få opplest teksten i boka, og dette er svært flott med tanke på elevar som har dysleksi og slit med å lese og få med seg innhaldet i teksten.


Mange er usikre på kva yrke dei vil utdanne seg til når dei startar på Vg1 Restaurant og matfag. Det er viktig at elevane brukar tid på dette og stiller seg spørsmål om interesse, anlegg, motivasjon, kva yrket inneber og om dei passar til det. I faget bransje, fag og miljø arbeider vi med dei ulike yrka, dei får prøve det ut i praksis på verkstad. I faget prosjekt til fordjuping skal elevane velje eit fag dei vil fordjupe seg i. Legg ved ein del nettsider kan vere aktuell og nytte i denne samanheng.
http://www.restaurantogmatfag.no/
http://www.vilbli.no/4DACTION/WA_Forsiden?ASP=12710296&Ran=63966&Niva=V&TP=10-03-10
Vi har ulike opplysningskontor som har gode nettsider:
Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysninskontoret for mjølkeprodukt
Opplysninskontoret for kjøtt
Opplysninskontoret for frukt og grønt
Lenker som er aktuelle når ein arbeider med fisk
http://www.godfisk.no/
http://www.seafood.no/
http://www.laksefakta.no/
NDLA - Nasjonalt digitalt læringsenter

Gyldendal forlag.
Gyldendal forlag har fire digetale lærebøker innanfor programfaget dette er; råstoff, og produksjon, hygiene og mikrobiologi, kosthald og livsstil og bransje, fag og miljø. Det som er svært positivt er at du kan få læreverket både på nynorsk og bokmål. I tilegg kan du få opplest teksten i boka, og dette er svært flott med tanke på elevar som har dysleksi og slit med å lese og få med seg innhaldet i teksten.




Mange er usikre på kva yrke dei vil utdanne seg til når dei startar på Vg1 Restaurant og matfag. Det er viktig at elevane brukar tid på dette og stiller seg spørsmål om interesse, anlegg, motivasjon, kva yrket inneber og om dei passar til det. I faget bransje, fag og miljø arbeider vi med dei ulike yrka, dei får prøve det ut i praksis på verkstad. I faget prosjekt til fordjuping skal elevane velje eit fag dei vil fordjupe seg i. Legg ved ein del nettsider kan vere aktuell og nytte i denne samanheng.
http://www.restaurantogmatfag.no/
http://www.vilbli.no/4DACTION/WA_Forsiden?ASP=12710296&Ran=63966&Niva=V&TP=10-03-10
Vi har ulike opplysningskontor som har gode nettsider:
Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysninskontoret for mjølkeprodukt
Opplysninskontoret for kjøtt
Opplysninskontoret for frukt og grønt
Lenker som er aktuelle når ein arbeider med fisk
http://www.godfisk.no/
http://www.seafood.no/
http://www.laksefakta.no/
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettKjempe fint at du tipsar om gode nettstadar. Det er nok noko av det elevane våre slit mest med, trur eg, å finne nettstader som gjer fagrelatert stoff som er godt dokumentert og kvalitetssikra. Eg har brukt desse nettstadene sjølv, men matprat som er ei god side om kjøtt, og frukt.no.
SvarSlett